Ga naar de inhoud Ga naar de voettekst
MYENERGI

Laadpaal verzekeren

Wanneer u een laadpaal heeft laten installeren bij uw woning, wilt u natuurlijk niet dat er iets mee gebeurt. Het is goed om te kijken naar uw verzekering en wat er wel en niet gedekt is. Is een laadpaal verzekeren nodig? We vertellen u er graag meer over.

Waar moet ik op letten bij een laadpaal verzekeren?

Allereerst is het goed om te weten of schade aan uw laadpaal al gedekt wordt via een van uw bestaande verzekeringen. Lees hiervoor uw polis na of neem contact op met uw verzekeraar. Daarnaast is het fijn om te weten hoe hoog deze dekking is en of dat voldoende toereikend is. Eventueel kunt u de dekking nog verhogen. Of uw laadpaal verzekerd is of niet, is mede-afhankelijk van het type woning waarin u woont. We leggen het hieronder verder uit.
Laadpaal verzekeren

Laadpaal verzekeren bij een koophuis

Heeft u een koophuis? Dan bent u vanuit uw hypotheekverstrekker vaak verplicht om een opstalverzekering af te sluiten. Deze verzekering vergoedt schade aan alle zaken die nagelvast met uw woning en bijbehorende grond verbonden zijn. Dat betekent dat ook een vaste laadpaal standaard meeverzekerd is. Het is wel verstandig om aan uw verzekeraar door te geven dat u een nieuwe laadpaal heeft laten installeren. In uw polis kunt u bovendien ook nagaan of uw dekking voldoende is.

Laadpaal bij een appartement

Woont u in een koopappartement en heeft u een laadpaal op het terrein laten installeren? Het is dan vaak niet nodig om apart uw laadpaal te verzekeren. Het valt vaak onder de inboedelverzekering met de dekking eigenaarsbelang. Bij een koopappartement zorgt de Vereniging van Eigenaren vaak voor een opstalverzekering. Voor extra zaken die u laat installeren kan de dekking hiervan onvoldoende hoog zijn. Met het eigenaarsbelang heeft u een aanvullende dekking op uw inboedelverzekering. Hoe hoog deze dekking is, kunt u navragen bij uw verzekeraar. Het is goed om uw verzekeraar te laten weten dat u een laadpaal hebt laten installeren.

Laadpaal bij een huurwoning

Bij een huurwoning kun je de laadpaal verzekeren op de inboedelverzekering als huurdersbelang. Vraag bij uw verzekeraar na wat de dekking hiervoor is.
Heeft u nog geen laadpaal? Met onze slimme EV lader zappi kunt u voordelig en eenvoudig uw elektrische auto thuis laden.

myenergi