Ga naar de inhoud Ga naar de voettekst
MYENERGI

Belangrijk nieuws! Zakelijk thuis laden nu mogelijk met zappi

OCPP-ondersteuning

Ben jij een trotse bezitter van een zappi v2.1 laadstation en wil je thuis zakelijk laden en de kosten verrekenen? Dan hebben we goed nieuws. De nieuwste software-update v5.114 of hoger zal een langverwachte functie bevatten: OCPP-ondersteuning! En het beste nieuws is dat deze nieuwe functie backwards compatibel en vrijblijvend is voor alle zappi v2.1 versies beginnend met typenummer “2H” (de versies met ingebouwde Hub).

Zakelijk verrekenen

Maar wat betekent OCPP-ondersteuning nu eigenlijk voor jou en waarom is het zo’n grote stap vooruit bij myenergi voor zakelijk thuis laden? Allereerst staat OCPP voor Open Charge Point Protocol. Het is een internationale standaard voor het beheren en communiceren van laadstations.

Met de OCPP-ondersteuning in de nieuwe software-update v5.114 of hoger, kunnen gebruikers hun zappi zo instellen dat er onderscheid gemaakt kan worden welke auto er thuis aan de zappi zit. Hierdoor is zakelijk verrekenen mogelijk. Er zal geen speciale software nodig zijn of externe beheersystemen.

Helemaal kosteloos

De software-update v5.114 wordt kosteloos aangeboden en de nieuwe functies zijn daarna in de myenergi accountpagina te zien. Wil je nog een stap verder gaan en het proces automatisch laten verlopen? Dan kan je ook kiezen voor een e-mobility serviceprovider die dit proces automatiseert en de facturatie tussen jou en jouw werkgever verzorgt.

OCPP instellen

OCPP instellen? Maak dan gebruik van onze uitleg video.

Meerdere auto’s?

Onderscheid maken tussen meerdere auto’s? Maak dan gebruik van onze uitleg video.

Support nodig?

Stuur gemakkelijk een supportaanvraag en onze supportteam zal zo snel mogelijk jouw vraag beantwoorden.

myenergi