Ga naar de inhoud Ga naar de voettekst
MYENERGI

EV lader voor thuis

EV lader voor thuis

Tijdens het bekijken van onze producten heeft u waarschijnlijk al onze slimme EV lader voor thuis, zappi, gezien. Maar wat is een EV lader precies? En wat maakt zappi zo uniek? We vertellen u er graag meer over.

Hoe kan ik mijn elektrische auto opladen?

Om uw elektrische auto op te laden gebruikt u een oplaadkabel. In Nederland wordt voor elektrische auto’s een type-2 stekker gebruikt, ook wel bekend als een Mennekes-stekker. Wanneer u uw auto thuis wilt laden, heeft u een eigen laadpaal of wandlader nodig. Gaat u onderweg uw auto opladen? Dan heeft u vaak een laadpas of app nodig om gebruik te kunnen maken van openbare voorzieningen. De laadtijd is afhankelijk van de grootte van uw accu in kW en de snelheid van het laden in kWh. Over het algemeen kunt u bij een commercieel station sneller laden dan thuis.

Wat is een EV lader voor thuis?

EV staat voor Electric Vehicle, oftewel een elektrisch voertuig. De elektrische auto is een voorbeeld van een EV. Een EV lader voor thuis is dus simpelweg een lader waarmee u uw elektrische auto thuis kan opladen.
De meeste elektrische auto’s kunt u in theorie aansluiten aan uw normale stopcontact, maar dit is niet aan te raden. De laadkabel kan dan te heet worden en brand veroorzaken. Dat wilt u natuurlijk niet. Om op een veiligere manier op te laden is het verstandiger om te kiezen voor een speciale EV lader voor thuis.

Waarom zou ik thuis laden?

Natuurlijk kunt u uw elektrische auto opladen bij een commercieel laadstation in de buurt, maar thuis opladen is vaak stukken goedkoper. U betaalt dan namelijk de ‘normale’ stroomprijs. Het laden bij publieke laadpalen en – stations kan erg in prijs verschillen. Gemiddeld komt u al snel uit op €0,41 per kWh. Bij een snellader is dat zelfs €0,60 per kWh. Bij een EV lader voor thuis betaalt u natuurlijk wel de kosten voor een eigen laadpaal of wandlader.
Een ander voordeel van thuis laden is dat je auto klaar staat voor gebruik. Het kost u weinig moeite om de auto te laden en u hoeft niet op zoek naar een laadpaal.

Is een EV lader voor thuis veilig?

Wanneer u uw EV lader voor thuis aanschaft en laat installeren door een erkende installateur, kunt u het veilig gebruiken om uw auto te laden. Door de strenge Europese regels waaraan een lader moet voldoen, kunt u deze veilig gebruiken.
Onze zapp is daarnaast de enige EV oplader voor thuis met ingebouwde PEN-fouttechnologie, wat de veiligste keuze is als het gaat om elektrisch laden. U heeft er geen aardpennen bij nodig, waardoor u geen extra kosten heeft en gemakkelijk uw lader kan installeren. Met zappi kunt u bovendien vanuit uw telefoon, tablet of computer uw lader controleren, monitoren en updaten.

Wat maakt zappi uniek?

Zappi is de eerste EV lader voor thuis ter wereld die werkt met uw zonnepanelen. Met behulp van  klein apparaat genaamd harvi gaat uw overschot aan zelf opgewekte energie niet direct terug naar het net, maar wordt er eerst gekeken of het door uw eigen apparaten gebruikt kan worden. Zo kunt u met zappi uw elektrische auto opladen met uw eigen zonne-energie. Combineert u deze slimme EV lader voor thuis met onze innovatieve eddi, dan kunt u ook uw water verwarmen met uw eigen zonne-energie.
Het is overigens niet noodzakelijk om zonnepanelen te hebben om zappi te gebruiken. Ook zonder zonnepanelen is deze slimme EV lader voor thuis een goede investering. Het voordeel van zappi is namelijk dat het systeem ingesteld kan worden op daltarieven. Zo kunt u uw elektrische auto opladen tijdens de meest voordelige tijden.

Hoe werkt zappi?

In onderstaand filmpje laten wij zien hoe de EV lader voor thuis, zappi, werkt:

myenergi