Ga naar de inhoud Ga naar de voettekst
MYENERGI

Kinderen leren over het klimaat

Kinderen leren over het klimaat

Kinderen leren op school over de gevolgen van de opwarming van de aarde. Door duurzamer te leven, kunnen we een betere toekomst tegemoet gaan. Maar wat houdt dat ‘duurzaam leven’ eigenlijk in? Het kan voor een kind lastig te zijn om te begrijpen waar duurzaamheid om draait en waarom het belangrijk is voor het klimaat. Daarom geven we graag wat tips hoe u thuis uw kinderen kan leren over het klimaat.

Spelenderwijs leren over het klimaat

Speciaal voor kinderen tussen 7 en 12 jaar is er een leuk, interactief energiespel bedacht: Junior Energiecoach. Door middel van proefjes, puzzels en spelletjes kunt u vijf weken lang samen met uw kinderen leren over het klimaat en energie. Liever iets wat maar één dag duurt? Ga samen op ontdekkingstocht in het science museum NEMO in Amsterdam. In de interactieve tentoonstelling ‘Energierijk’ van NEMO kunnen kinderen zelf zoveel mogelijk energie uit licht, wind en water vangen om vervolgens allerlei bijzondere objecten in beweging te zetten. Deze interactieve tentoonstelling leert kinderen hoe duurzame energie werkt.

Creatief aan de slag

De meeste huishoudens verbruiken nog behoorlijk wat plastic. Om uw gezin ervan bewust te maken hoeveel plastic u eigenlijk verbruikt én tegelijkertijd een gezellige knutselmiddag te hebben, kunt u uw eigen plastic monsters maken. Greenpeace biedt op haar website een speciale toolkit aan, waarmee u heel eenvoudig plastic monsters kan maken. Luister ondertussen samen naar de Plastic Podcast en u kunt tegelijkertijd uw kinderen leren over het klimaat.

Samen boeken lezen

Steeds meer kinderboekenschrijvers willen kinderen leren over het klimaat. Door fantasierijke verhalen en door op een leuke manier feitjes te delen over het milieu, maken zij het leren leuk. Er zijn diverse kinderboeken te koop over het klimaat, waaronder ons eigen kinderboek Sparki en zijn reis naar de Aarde. De groene alien Sparki gaat op reis naar de Aarde en ontdekt dat zijn planeet veel meer aandacht besteedt aan hernieuwbare energie. Dat moet op de aarde ook kunnen vindt hij.
 
 

myenergi