Ga naar de inhoud Ga naar de voettekst
MYENERGI

Dit is Holland – de opnames en uitzending op RTL4

Sinds het begin van 2018 wordt myenergi in de Benelux vertegenwoordigd door een enthousiast team van medewerkers, en wordt met name de zappi op de kaart gezet als de slimste laadoplossing in de markt. Dat dit niet onopgemerkt is, blijkt wel uit het feit dat er door diverse media veelvuldig contact werd opgenomen om publiciteit te maken voor onze producten. Tal van media- en productiebedrijven in Nederland en België benaderen ons bijna wekelijks om ons te verleiden bij hun te adverteren. Zo zijn er voor de commerciële TV zenders ook veel aanbiedingen geweest om in een soort van informatie commercial ons bedrijf voor te stellen. En één van die bedrijven was Z-Works, een content productiebedrijf voor het programma “Dit is Holland”. Dit programma wordt uitgezonden op de meest bekeken commerciële televisiezender van Nederland, RTL4. De eerste uitzending is op zondagmiddag, een herhaling op de zaterdag erna.

Productiedag – vrijdag 12 maart 2020

Ons team was goed voorbereid, met schone bedrijfskleding en vol verwachting op wat komen ging. Z-works kwam met een cameraman en een redacteur in de namiddag bij ons langs. En zoals verwacht in ons kikkerlandje, wilde het weer die dag niet meewerken. Dan eerst maar in ons kantoor het interview opnemen, algemeen directeur Marc Zeguers was dat wel gewend. Als radiopresentator in zijn jonge jaren, heeft hij al vaker voor een microfoon gestaan en ook onze Youtube uitleg- en installatievideo’s worden allemaal door hem opgenomen. Toch moest het een paar keer opnieuw, want je wilt in zo’n kort mogelijke tijd toch zoveel mogelijk informatie geven. Daarna zijn er enkele B-roll shots in het magazijn gemaakt, en we hadden zelf die ochtend met een drone onze zonnepanelen goed in beeld gebracht.

Een mooie woning van een tevreden zappi klant

Om op lokatie bij een mooie villa een voorbeeld van het laadproces in beeld te brengen, zijn we even de grens over gereden. Eén van onze enthousiaste klanten wilde graag medewerking verlenen, en we mochten dus op zijn oprit de daar geïnstalleerde zappi komen filmen. Zoals gezegd wilden de weergoden niet meewerken, en in de stromende regen hebben we daar dus in een uurtje de nodige beelden gemaakt.

En dan wachten op de uitzending

De montage volgde twee weken later, en het resultaat was meteen fantastisch. Enkele kleine aanpassingen zijn ook zonder problemen uitgevoerd, dus we kunnen alleen maar vol lof spreken over Z-works. De uitzending is op zondag 11 in de namiddag geweest, en nog geen 5 minuten later hadden we een order binnen. Het zou ook zomaar toeval geweest kunnen zijn 😉 maar het gaf toch een fijn gevoel. Als je de uitzending gemist hebt, kun je die hieronder opnieuw bekijken:

myenergi