Ga naar de inhoud Ga naar de voettekst
MYENERGI

myenergi ontvangt een investering van £30 miljoen van Energy Impact Partners om groei en internationalisatie te bevorderen.

De Britse fabrikant van slimme energietechnologie voor particuliere woningen, myenergi, heeft een investering van £30 miljoen veiliggesteld om aanzienlijke toekomstige groei en internationalisering te ondersteunen van Energy Impact Partners (EIP). Dit volgt op de £30 miljoen aan schuldfinanciering die myenergi eerder dit jaar van HSBC kreeg om de uitbreiding verder te stimuleren.

Lee Sutton en Jordan Brompton richtten het in het Verenigd Koninkrijk gevestigde myenergi op in 2016 met als doel de barrières voor een groenere toekomst weg te nemen, waaronder de technologische, gedrags- en financiële uitdagingen met betrekking tot de snelle adoptie van slimme energieproducten. Hiermee zette het bedrijf zich in voor een eenvoudige overgang naar hernieuwbare energie.

myenergi is erkend als een van de top 30 snelstgroeiende particuliere bedrijven van het land*, met een gemiddelde jaarlijkse groei van meer dan 125% gedurende de afgelopen drie jaar. Het produceert een reeks ‘eco-slimme’ thuisenergietechnologieën, waaronder het toonaangevende zappi laadpunt voor elektrische voertuigen dat compatibel is met zonne-energie, de eddi stroomomleider en de libbi slimme thuisbatterij.

EIP is een wereldwijd investeringsbedrijf dat zich richt op investeren in de energietransitie door bedrijven te ondersteunen die oplossingen ontwikkelen die de toekomst van energie en klimaat zullen bepalen. Hieronder vallen missiegedreven, hoogwaardige technologiebedrijven uit het Verenigd Koninkrijk en Europa, zoals myenergi, die bijdragen aan veiligere, flexibelere en schonere energiebronnen.

Als onderdeel van de investering op het gebied van eigen vermogen zal Nazo Moosa, Managing Partner van EIP Europe, toetreden tot de raad van bestuur van myenergi, samen met Sir Terry Leahy, voormalig CEO van Tesco, en Peter Richardson, voormalig COO van Dyson. “Vervoer is verantwoordelijk voor bijna een kwart van de wereldwijde energiegerelateerde CO2 en wegvervoer neemt het leeuwendeel ervan voor zijn rekening. EIP richt zich op de grootste bronnen van broeikasgasemissies,” zei Moosa. “We zijn trots om Lee en Jordan te ondersteunen die een werkelijk uniek bedrijf hebben opgebouwd in de klimaatsector dat zowel snel groeit als winstgevend is. zappi is al een van de toonaangevende laadstation fabrikanten in het Verenigd Koninkrijk en Ierland en met het succes van hun libbi huisbatterij geloven we dat myenergi in pole position staat om de toonaangevende aanbieder van Home Energy Management systemen te worden.”

Lee merkte op: “We zijn verheugd een investeerder in EIP te hebben gevonden die echt begrijpt waar wij voor staan, onze missie, visie en waarden. Met het uitgebreide team zal het mogelijk zijn om de producten en diensten binnen ons thuisenergiesysteem verder uit te breiden, waardoor onze oplossingen beschikbaar komen voor nog meer consumenten wereldwijd. De investering zal helpen bij de ontwikkeling van onze volgende generatie producten en innovaties, inclusief onze geplande groei in netwerkdiensten – zoals DSR (Demand Side Response, red.), waardoor we onze klanten beter kunnen ondersteunen bij hun overgang naar meer zelfconsumptie en minder afhankelijkheid van het stroomnet. We zullen ook investeren in service-excellentie om ervoor te zorgen dat onze klanten profiteren van de beste ondersteuning.”

Jordan voegde toe: “Terwijl we overgaan naar een emissieloze toekomst, is het essentieel dat consumenten eenvoudige en handige manieren krijgen aangeboden om de overstap te maken van fossiele brandstoffen naar schone, groene, hernieuwbare energie. We zijn echt enthousiast over de investering van EIP, die zal helpen om onze eco-slimme producten bij meer huishoudens te brengen, zodat onze klanten hun energieverbruik thuis kunnen monitoren, beheren en maximaliseren, evenals hun uitstoot kunnen verminderen, hun energierekeningen kunnen stroomlijnen en hen uiteindelijk in staat stellen om meer energie-onafhankelijk te worden.”

Jefferies, een toonaangevend wereldwijd investeringsbank- en kapitaalmarktenbedrijf, trad op als enige financiële adviseur voor myenergi.

myenergi