Ga naar de inhoud Ga naar de voettekst
MYENERGI

Voorkom een hoge energierekening

Hoge energierekening voorkomen

Met de stijgende energieprijzen wordt ook het laden van uw elektrische auto duurder. Hoe kunt u voorkomen dat u aan het eind van de maand een hoge energierekening krijgt? Wij helpen u graag op weg om te besparen.

Thuis laden

Thuis uw elektrische auto laden blijft het voordeligst. Bij een publieke laadpaal of snellader zijn de kosten vaak hoger en ook daar worden de stijgende energieprijzen doorberekend. Wanneer uw energieleverancier echter de prijzen heeft verhoogd, kan het thuis ook duurder zijn geworden om te laden. Het is daarom goed om eens naar uw energiecontract te kijken en te bepalen of u door over te stappen geld kunt besparen.

Voorkom een hoge energierekening met zappi

Met onze slimme EV-lader zappi kunt u uw auto eenvoudig laden wanneer de laagste flexibele energietarieven gelden. Door te laden tegen de laagst mogelijke prijzen, heeft u straks een minder hoge energierekening.
Heeft u zonnepanelen op uw dak? Zappi kan deze energie gebruiken om uw auto te laden. Op die manier maakt u slim gebruik van uw gratis stroom. Met behulp van een klein apparaat genaamd harvi communiceert zappi met uw zonnepanelen. Dankzij harvi gaat uw overschot aan energie niet direct terug naar het net, maar wordt er eerst gekeken of het door uw eigen apparaten gebruikt kan worden. Zo kunt u met zappi uw elektrische auto opladen met uw eigen zonne-energie.

Wat kunt u verder doen om te besparen?

Uw elektrische auto vraagt natuurlijk om behoorlijk wat stroom, maar ook op andere gebieden kunt u een hoge energierekening voorkomen. Past u onderstaande bespaartips al toe?

 • Let bij het kopen van een nieuw elektrisch apparaat op het energielabel en kies voor een zuinig apparaat.
 • Vervang gloeilampen en halogeenlampen voor ledverlichting.
 • Bent u een tijd niet aanwezig in een bepaalde ruimte? Doe dan het licht en de verwarming uit.
 • Vergeet u vaak om de lamp uit te doen? Slimme lampen die u kunt instellen met een timer of bewegingssensor helpen besparen.
 • Zet uw verwarming minimaal één graad lager. Daarmee bespaart u al minstens 6 procent energie.
 • Houd in de zomer de warmte buiten door zonwering en houd ramen en deuren dicht tijdens de warmste uren.
 • Vergeet in de winter niet om te ventileren. Het verwarmen van vochtige lucht is veel lastiger dan het verwarmen van droge lucht, waardoor u ongemerkt meer energie verbruikt. Zorg dus regelmatig voor frisse lucht.
 • Kookt u nog op een gasfornuis? Overweeg om over te stappen naar een inductiekookplaat.
 • Draai de kraan dicht tijdens het tandenpoetsen.
 • Ga liever onder de douche dan in bad en douche korter en minder vaak. Even opfrissen bij de wastafel is vaak ook voldoende.
 • Gebruik de wasmachine minder vaak en was vaker op lagere temperaturen.
 • Wanneer het kan, droog uw was dan buiten in plaats van het in de droger te stoppen.

Lees ook: 10x Duurzaam wonen en leven

myenergi