Ga naar de inhoud Ga naar de voettekst
MYENERGI

Eddi – Energierekening en uitstoot verlagen

Eddi

Als gerenommeerde ontwerper en producent van hernieuwbare producten blijven wij innoveren en ons inzetten voor een duurzame toekomst. Een product dat ons en al vele huishoudens op weg helpt, is eddi.

Wat is eddi en hoe werkt het?

eddi is een apparaat dat het overschot aan energie van uw zonnepanelen en windturbine gebruikt om ergens anders in uw woning of gebouw in te zetten. Het intelligente systeem voorkomt dat energie die u opwekt – maar nog niet gebruikt – terugstroomt naar het net.
Het overschot aan energie wordt door eddi omgeleid naar een opslagtank. Vervolgens wordt deze energie ingezet om het water in uw woning geleidelijk te verwarmen gedurende de dag. Het kan later gebruikt worden voor een warme douche. Eddi kan daarnaast ook de energie omleiden naar andere plekken, zoals uw vloerverwarming of verwarmde handdoekrekken.
Eddi is geschikt voor alle seizoenen. Op de koude winterse ochtenden kan het uw overschot aan energie gebruiken om uw woning te verwarmen. Op de warmere zomerse dagen kan het zorgen voor warm water in uw douche.

Waarom eddi?

Iedereen die zonnepanelen gebruikt of een eigen windturbine heeft, herkent het wel dat niet alle energie die u opwekt ook daadwerkelijk gebruikt wordt. Het overschot dat u nu opwekt, gaat terug naar het net. Hier kan u op dit moment nog een vergoeding voor krijgen, maar dit wordt langzaam steeds verder afgebouwd. Het wordt daardoor voordeliger om zelf uw eigen energie te gebruiken. Bovendien kunt u zo ook uw uitstoot verkleinen.
Maar hoe kan u voorkomen dat de energie terugstroomt naar het net? Met eddi. Door eddi thuis te installeren, wordt u minder afhankelijk van het net. Zo’n 95% van de energie die u in huis gebruikt kan dan afkomstig zijn van uw zelfopgewekte stroom. Zonder eddi zou u slechts 27% van uw zelfopgewekte stroom gebruiken. Het verlaagt daarmee ook uw energierekening aanzienlijk. Dankzij het handige LCD display kunt u ook zien hoeveel u bespaart.

Hoe is eddi gemaakt?

Zoals wel vaker, hebben we onze oprichter Lee hiervoor te danken. Met tien jaar ervaring in de hernieuwbare industrie en als groene techneut en allround engineer, heeft Lee altijd al een talent gehad om dingen uit elkaar te halen en te zien hoe het werkt. Hij ontwikkelt zijn eigen ideeën door kansen in de markt te zien.
Op een dag bedacht hij hoe belachelijk het eigenlijk is dat zijn zonnepanelen energie opwekken terwijl hij aan het werk is om het vervolgens weer terug te sturen naar het net. Iedere dag na zijn werk, ging hij onder de douche. Hij bedacht dat er een betere manier moest zijn om dit te doen zonder energie van het net te gebruiken. Toen kreeg hij het idee om energie om te leiden naar een opslagtank om dit later te kunnen gebruiken.
Lee begon met het uitwerken van zijn idee en mensen waren er dol op omdat ze snel hun investering terugverdienden.

Wat kan het nog meer?

Eddi is extreem innovatief. Het werkt samen met thuisbatterijen en andere systemen, zoals zappi, onze thuislader voor elektrische auto’s die uw energie gebruikt om uw auto te laden. Daarnaast werkt eddi ook feilloos samen met harvi en de myenergi app.

Waarom heet dit systeem eddi?

De naam eddi is afgeleid van de Engelse term ‘eddy current’, wat wervelstroom betekent. Een wervelstroom is een elektrische stroom die bedoeld of onbedoeld in een geleider geïnduceerd wordt die zich in een magnetisch veld bevindt. Andere betekenis is een ‘circulaire beweging van water’. We vonden beide connotaties perfect passen bij ons product. We wisselden de ‘y’ van eddy om naar een ‘i’ om aan te sluiten op ons merk en we hadden een naam gevonden.

Leer meer

Voor meer technische informatie over eddi en hoe het systeem u kan helpen om uw energierekening te verlagen, bekijk ook onze eddi productpagina.
Wilt u meer weten over onze andere innovatieve, groene producten? Neem gerust contact met ons op.

myenergi