Ga naar de inhoud Ga naar de voettekst
MYENERGI

7 manieren om uw bedrijf klimaatvriendelijker te maken

Bedrijf klimaatvriendelijker maken

Samen moeten we ervoor zorgen dat onze planeet behouden blijft. We kunnen wat doen tegen klimaatverandering, maar dat zullen we wel met z’n allen moeten doen. Dat betekent dat we niet alleen thuis duurzamere keuzes maken, maar ook ook ons bedrijf klimaatvriendelijker inrichten. Hoe? We inspireren u graag hieronder.

1) Recycle en gebruik herbruikbare producten

Ook binnen uw bedrijf kunt u klimaatvriendelijkere keuzes maken. Gebruik bijvoorbeeld zoveel mogelijk gerecyclede of herbruikbare materialen. Denk aan koffiemokken in plaats van plastic bekers of uitwisbare notitieboeken in plaats van papieren kladblokken. Maak afval scheiden op kantoor eenvoudiger door aparte vuilnisbakken neer te zetten voor oud papier en plastic.

2) Maak gebruik van groene energie

Indien het mogelijk is, kunt u overwegen om zonnepanelen te plaatsen op het dak van uw pand. Op die manier kunt u op een duurzame manier zelf energie opwekken. Dat scheelt u niet alleen in de energiekosten, maar is ook goed voor het milieu. Kunt u (nog) geen zonnepanelen laten plaatsen? Overweeg dan om over te stappen naar een groene energieleverancier.
Een andere eenvoudige manier om uw bedrijf klimaatvriendelijker te maken is door bewust om te gaan met energie. Laat lichten niet onnodig branden wanneer er niemand in een ruimte aanwezig is en laat iedereen zijn of haar computer uitschakelen wanneer ze naar huis gaan. Overweeg om bewegingssensoren te installeren, zodat het licht automatisch aan en uit gaat.
Meer weten? Bekijk ook deze blogs:

3) Gooi oude elektronica en meubels niet weg

Soms heeft een kantoor een nieuwe look nodig. Dat begrijpen wij. Het is echter niet nodig om oude meubels en computer weg te gooien. Probeer deze eerst te verkopen of breng ze naar de kringloop. Is een computer echt op en niet meer bruikbaar? Lever deze dan in bij een e-waste inleverpunt, zodat de bruikbare materialen gerecycled kunnen worden. Op die manier kunt u eenvoudig binnen uw bedrijf klimaatvriendelijkere keuzes maken.

4) Introduceer een carpoolsysteem

Rijden meerdere collega’s vanuit dezelfde richting naar uw kantoorpand? Stimuleer ze dan om samen te rijden. Op die manier beperkt u de CO2-uitstoot van auto’s.

5) Stimuleer openbaar vervoer en fietsen

Voor medewerkers die dichtbij uw kantoorpand wonen, is het eenvoudig om met de fiets naar het werk te gaan. Stimuleer dit door een veilige fietsenstalling neer te zetten of kortingen te bieden op fietsen en accessoires.
Wonen uw medewerkers wat verder weg? Geef ze de mogelijkheid om goedkoper met het openbaar vervoer te reizen.

6) Gebruik elektrische auto’s

Als uw bedrijf medewerkers een leaseauto aanbiedt of rijdt met bedrijfswagens, kies dan voor elektrische varianten. Op die manier kunnen zij op een milieuvriendelijkere manier op pad. Bovendien straalt u als bedrijf ook uit dat u om het klimaat geeft, wat goed is voor uw imago.
Overweeg om eigen laadpalen bij uw bedrijfspand te installeren. Op die manier kunt u goedkoop elektrische auto’s opladen. Heeft u medewerkers die een elektrische auto laden? Dan kunnen zij eenvoudig tijdens werktijd hun auto laden voor hun reis terug naar huis. Zo stimuleert u elektrisch rijden.
Met zappi kunt u eenvoudig gebruik maken van de energie van uw zonnepanelen. Zo maakt u efficiënt gebruik van uw stroom.

7) Ga digitaal

Kies zoveel mogelijk voor digitale alternatieven wanneer het niet nodig is om informatie op papier te zetten. Gebruik de printer zo min mogelijk.

Een beter wereld door uw bedrijf klimaatvriendelijker te maken

Wanneer we met z’n allen duurzamere keuzes maken, kunnen we beter zorgen voor onze planeet. Dat begint door uw eigen bedrijf klimaatvriendelijker te maken. Hoe meer andere bedrijven ook zien dat u duurzame keuzes maakt, hoe meer zij ook geïnspireerd raken om dit te doen.
Wilt u graag hulp of meer informatie over groene oplossingen voor uw bedrijf? Neem gerust contact met ons op.
 

myenergi