Ga naar de inhoud Ga naar de voettekst
MYENERGI

Laadpaal bij een huurhuis

Laadpaal bij een huurhuis

Overweegt u om elektrisch te gaan rijden? Dan is het goed om te kijken hoe u de auto gaat laden. De goedkoopste manier is met een EV lader voor thuis. Velen vinden het ook prettig om de auto zo dicht mogelijk bij huis op te laden. Met een eigen woning en eigen oprit kan dat natuurlijk erg eenvoudig. Maar wat nu als u een huurwoning heeft? Is een laadpaal bij een huurhuis ook mogelijk?
Heeft u een koopwoning, dan bent u eigenaar van uw woning en beslist u zelf wat u met uw woning en bijbehorende oprit doet. Bij een huurwoning ligt het eigendom en daarmee ook de zeggenschap over de woning bij de verhuurder. Bij sommige huurwoningen kunt u ook een eigen oprit of parkeerplaats in een garage huren. Bij de meeste woningen is dat echter niet het geval.

Laadpaal bij een huurhuis

Heeft u wel een ‘eigen’ oprit en wilt u daar een oplaadpunt laten installeren? Dan zult u als huurder eerst schriftelijk toestemming moeten krijgen van uw verhuurder. De kosten voor de laadpaal bij een huurhuis zijn over het algemeen voor de huurder. Als u na verloop van tijd de woning gaat verlaten, zal de woning vaak in oorspronkelijke staat moeten worden opgeleverd. Dat betekent dat u de laadpaal zal moeten verwijderen en daar ook zelf de kosten voor zal moeten betalen. Wanneer een volgende huur de laadpaal graag wil overnemen, kunnen er natuurlijk andere afspraken gemaakt worden.
Tijdens het installeren van de laadpaal zal in sommige gevallen ook meterkast aangepast moeten worden. Hiervoor heeft u vaak geen toestemming nodig van uw verhuurder, omdat dit valt onder ‘woningverbetering‘. De gemaakte kosten zijn ook hierbij echter wel voor de rekening van de huurder zelf.

Openbaar laadstation

Kunt u geen laadpaal bij uw huurhuis plaatsen of krijgt u geen toestemming van uw verhuurder? Dan kunt u bij de gemeente een openbare laadpaal aanvragen. Niet iedere gemeente zal aan uw verzoek gehoor geven. Informeer bij uw eigen gemeente naar de voorwaarden en regels.
Natuurlijk kunt u ook gebruik maken van reeds geplaatste publieke laadstations. In veel winkelcentra of openbare parkeergarages is al een laadpaal te vinden.
Meer weten over EV thuisladers? Lees meer over onze zappi of neem contact op.

myenergi