Ga naar de inhoud Ga naar de voettekst
MYENERGI

Zelfconsumptie van groene energie: Hoe werkt het?

Zelfconsumptie van groene energie

De wereld is afhankelijk van elektriciteit. Maar hoe kunnen we ervoor zorgen dat het niet ten koste gaat van onze planeet? Door zelfconsumptie van groene energie te stimuleren en efficiënt om te gaan met energie. En wat is een betere tijd om daarmee te starten dan Green January?

Wat is zelfconsumptie van groene energie?

Zonnepanelen en windturbines produceren meestal meer dan genoeg energie om uw woning volledig te voorzien van elektriciteit. Vaak houdt u zelfs energie over. Dit overschot gaat terug naar het nationale net. Dat is soms jammer, aangezien u op andere tijden deze energie wél zelf kunt gebruiken. Op momenten dat u wel energie nodig heeft, maar zelf geen groene energie produceert, bent u afhankelijk van het net. Zonnepanelen wekken in het donker bijvoorbeeld niks op, terwijl u juist dan een lampje aan wilt doen. Dat gebeurt dan met stroom van het net.
Zelfconsumptie van groene energie houdt in dat u uw opgewekte energie zoveel mogelijk zélf gebruikt. Het maakt u minder afhankelijk van het net en er zal minder energie terug geleverd worden aan het net. Dankzij slimme oplossingen als eddi kunt u eerst zelf profiteren van uw opgewekte energie voordat het naar het net terug gaat.

Voordelen van zelfconsumptie

Zelfconsumptie van groene energie heeft een aantal voordelen:

  • Uw huis is volledig voorzien van een duurzame vorm van energie
  • U bent bijna volledig zelfvoorzienend en niet of minder afhankelijk van het net
  • Uw energierekening zal lager worden

Zelfconsumptie van groene energie is slechts het begin

Door zelfconsumptie van groene energie zorgt u ervoor dat er geen groene energie verloren gaat. Het blijft echter nog steeds belangrijk om efficiënt om te gaan met energie. Door bewust te kijken naar uw energiegebruik kunt u uw CO2-voetafdruk verlagen. Door alle opgewekte energie te gebruiken en op te slaan waar het kan, kunnen we de aarde minder vervuilen.
Lees meer tips hoe u uw CO2-voetafdruk kan verlagen.

Wat als ik een elektrische auto wil opladen?

Onze intelligente zappi lader is daar perfect voor! Het overschot aan energie dat u zelf produceert, kan u met behulp van zappi gebruiken om uw auto te laden. Door myenergi producten te combineren met uw eigen groene energie kunt u bijdragen aan een duurzamere toekomst en geld besparen op uw energierekening.

myenergi