Ga naar de inhoud Ga naar de voettekst
MYENERGI

Top 5 redenen om groene energie te gebruiken

Groene energie

Iedereen heeft ondertussen weleens gehoord van groene energie, maar weet u ook wat voor positieve invloed het kan hebben op uw woning, rekening en het meest belangrijke onze planeet? Groene, hernieuwbare energie is waar we ons bij myenergi op focussen om een betere toekomst te creëren. Op dit moment gebruiken tienduizenden huizen en bedrijven onze hernieuwbare groene energie producten, maar er zijn nog steeds mensen die twijfelen over de overstap. Daarom speciaal voor u onze top 5 redenen waarom het nú de tijd is om groene energie te gaan gebruiken.

1. Het is beter voor het milieu

Fossiele brandstoffen zorgen voor een enorme vervuiling van de lucht en hebben een schadelijk effect op onze planeet. We weten inmiddels dat de effecten van de klimaatverandering echt zijn en dat we met z’n allen ons steentje moeten bijdragen aan het beperken van deze effecten. Een van de manieren waarop u dat kan doen, is door groene energie te gebruiken. Het is een schonere, duurzamere manier om uw woning van elektriciteit te voorzien.

2. Groene energie is beter voor onze gezondheid

Naast klimaatverandering is luchtvervuiling een van de grootste bedreigingen voor ons milieu. Volgens de WHO zorgt het ervoor dat er jaarlijks wereldwijd zeven miljoen mensen te vroeg sterven en het kost gezonde levensjaren. Fossiele brandstoffen en de opwarming van de aarde zijn niet alleen schadelijk voor wilde dieren en het milieu, maar ook onze eigen gezondheid. Groene energiebronnen zoals windenergie, zonne-energie en hydro-elektrische energie zijn veel natuurlijker en zorgen voor schonere lucht.

3. Brandstoffen raken op

Het is inmiddels duidelijk geworden dat we geen oneindige voorraad aan fossiele brandstoffen hebben. Bij hernieuwbare energie ligt dit anders. Hernieuwbare groene energie is wél oneindig, doordat we gebruik maken van natuurlijke bronnen van de aarde die altijd aanwezig zijn.
Hernieuwbare energie

4. Met groene energie heeft u meer controle

Wordt uw energierekening ook steeds hoger? Met groene energie bent u minder afhankelijk van het net en heeft u zelf invloed op uw kosten. Door daarnaast onze slimme verdeler eddi te gebruiken, kunt u maximaal gebruik maken van uw zelfopgewekte energie uit uw zonnepanelen of windturbines.
Meer weten over onze energieproducten? Bekijk onze praktische gidsen:

5. Het is goedkoper

Hoewel u eerst een investering zult moeten doen om zelf groene energie op te wekken, zal dit bedrag zich terugbetalen door de kosten die u bespaart. Het is daarom ook belangrijk om windturbines en zonnepanelen ook als een investering te zien. U legt eenmalig een bedrag in en daarna kunt u genieten van de positieve effecten en de besparing in uw kosten.

myenergi