Ga naar de inhoud Ga naar de voettekst
MYENERGI

Welke elektrische auto’s zijn te combineren met myenergi producten?

Elektrische auto met myenergi producten combineren

We zijn er trots op dat we hernieuwbare energieproducten kunnen maken en een EV thuislader die perfect samenwerkt met een groot aantal elektrische auto’s. Bent u benieuwd of u uw elektrische auto met myenergi producten kan combineren? Lees dan verder.
Nu de overheid ook steeds meer geld beschikbaar stelt om elektrisch rijden mogelijk te maken, is de markt enorm aan het groeien. Steeds meer autofabrikanten ontwikkelen nieuwe elektrische auto’s en verkopen ze tweedehands. De accu’s van een elektrische auto worden ook steeds slimmer gemaakt, waardoor ze steeds duurzamer worden. Dankzij nieuwe, innovatieve manieren om je auto te laden, wordt het bezitten van een elektrische auto steeds aantrekkelijker en steeds beter voor het milieu. Maar hoe werkt zo’n elektrische auto nu samen met slimme laadtechnieken? We vertellen u graag meer over hoe u uw elektrische auto met myenergi producten kan combineren.

Zappi

Als eerste vertellen we graag meer over zappi, onze slimme EV lader. Een EV lader is natuurlijk in staat om uw auto thuis op te laden met uw eigen laadpaal, maar onze zappi kan nog meer dan dat. Het werkt feilloos samen met uw eigen groen energiebronnen, zoals zonnepanelen en windturbines. Dankzij onze unieke technologie kunt u eenvoudig switchen tussen uw zelfopgewekte energie en energie van het net. Zo kunt u altijd op de voordeligste manier uw elektrische auto opladen.
Ook als uw geen eigen energiebronnen heeft, kunt u uw elektrische auto met myenergi producten combineren. Zappi gebruikt dan elektriciteit van het net op uw auto op te laden. Thuisladen is vaak veel goedkoper dan uw auto onderweg opladen.

Welke elektrische auto’s kunnen gecombineerd worden met zappi? Dat zijn onder andere:

Hoe werkt het?

Onze zappi is te koop met twee verschillende connectoren: type 1 en type 2. Dat betekent dat bijna iedere elektrische auto met myenergi producten gecombineerd kan worden en opgeladen kan worden met behulp van zappi.
Zappi is daarnaast in staat om zijn laadkracht aan te passen aan uw elektrische auto. Het kan zich ook aanpassen aan veranderingen in het net om uw geld te besparen. Zo kan het bijvoorbeeld enkel laden wanneer de daltarieven van kracht zijn.
Kan zappi gebruikt worden voor hybride auto’s?
Standaard hybride auto’s lijken sterk op benzine- en dieselauto’s. Het verschil zit ‘m in de motor. Hybride auto’s hebben een reguliere motor én een elektrische motor, wat betekent dat het niet nodig is om ze op te laden. Er zijn echter plug-in hybride auto’s op de markt (PHEVs) die een krachtigere accu hebben. Die accu kan opgeladen worden door de auto in te ‘pluggen’. Deze plug-in hybride auto’s kunnen gecombineerd worden met onze zappi lader.

Waarom heeft zappi verschillende laadstanden?

Met zappi kun je op drie verschillende manieren uw auto laden:

  • Snel: In deze stand geeft zappi prioriteit aan de laadtijd wanneer het energie gebruikt van uw hernieuwbare energiebron en het net.
  • ECO: In deze stand minimaliseert zappi het gebruik van elektriciteit van het net en neemt het alleen energie af die nodig is.
  • ECO+: In deze stand detecteert zappi wanneer een overschot van uw zelfopgewekte energie terug geleverd wordt aan het net en zet het zichzelf aan om uw elektrische auto met dat overschot te laden.

Elektrische auto met myenergi producten combineren

Onze groene energieproducten zappi, harvi en eddi zijn allemaal zodanig ontwikkeld dat ze feilloos samenwerken, waardoor zelfconsumptie van uw groene energie eenvoudig mogelijk is. Door uw elektrische auto met myenergi producten te combineren kunt u optimaal gebruik maken van uw zelfopgewekte energie.

  • Eddi is een slimme energie-omleider die u kan gebruiken bij uw zonnepanelen of windturbines. Het gebruikt een overschot aan energie om water of kamers te verwarmen. Zo voorkomt u dat uw overschot direct terug naar het net gaat.
  • Harvi kunt u naast zappi en eddi gebruiken. Het is een zelfvoedende draadloze sensor dat meet hoeveel energie er opgewekt wordt en hoeveel er terug naar het net gaat.
  • De myenergi hub werkt samen met al onze producten en kunt u gebruiken om van een afstand uw myenergi producten te beheren en monitoren.

 

Onze toekomstdroom

Bij myenergi dromen we ervan dat iedereen in staat is om zelf energie op te wekken en deze thuis te gebruiken. Daarmee kunnen we de planeet redden en de toekomst voor volgende generaties beschermen. Een elektrische auto met myenergi producten combineren is slechts het begin van onze reis en we kunnen niet wachten om toekomstige ontwikkelingen met u te delen.

myenergi