Ga naar de inhoud Ga naar de voettekst
MYENERGI

myenergi innoveert productassortiment opnieuw als reactie op wereldwijd chiptekort

renewable energy products

Het wereldwijde chiptekort blijft een negatieve invloed hebben op de technische industrie, waarbij myenergi nu zijn apparaten opnieuw ontwerpt als reactie op de crisis.
 
Diverse media waarschuwen voor een tekort aan producten en materialen, grotendeels veroorzaakt door het wereldwijde chiptekort. Dit tekort begon vorig jaar als gevolg van een combinatie van gebeurtenissen, verergerd door de Covid-19-pandemie.
Fabrikanten over de hele wereld zijn getroffen, met Apple, Samsung en Tesla slechts enkele van de grote namen die met het tekort te kampen hebben gehad. Nu moest myenergi een oplossing voor het probleem vinden, waarbij de Britse fabrikant besloot een groot project voor productherontwerp te voltooien om het tekort aan te pakken.
Doorlooptijden voor sommige microprocessors zijn nu meer dan 52 weken, wat een groot probleem was voor myenergi, omdat het een explosieve groei blijft doormaken.
Om het bedrijf toekomstbestendig te maken en ervoor te zorgen dat de vraag op de lange termijn het aanbod niet overtreft, heeft het team van ingenieurs van myenergi het dreigende aanbodprobleem aangepakt en de klok rond gewerkt om zijn productassortiment volledig opnieuw te ontwerpen. De aangepaste ontwerpen werken op een nieuwe, krachtigere microprocessor die niet wordt beïnvloed door het siliciumtekort.

Naast de verhoogde productie van myenergi’s zappi-, eddi-, harvi- en hub-producten, zal de krachtigere microprocessor in de loop van de tijd extra functies mogelijk maken, waardoor klanten meer controle krijgen over hun energieverbruik thuis.
Dr. Chris Horne, Chief Technology Officer van myenergi, zegt hierover: “Het wereldwijde tekort aan silicium heeft geleid tot problemen voor tal van sectoren wereldwijd, met steeds langere doorlooptijden voor kritieke microchips, waardoor de autoproductie wordt stopgezet, een tekort aan consumptiegoederen en enorme prijsstijgingen in computercomponenten, om er maar een paar te noemen.
 
“Als een belangrijk onderdeel van onze producten hadden we voorraden opgebouwd om het tekort te compenseren en onze plannen om de productie te verhogen te dekken, maar we wisten dat dit probleem in de nabije toekomst zou blijven bestaan. In het licht hiervan hebben we snel gehandeld om ons besturingsplatform te veranderen en het project in slechts drie maanden af ​​te ronden. We bevinden ons nu in een sterke positie om te voldoen aan de toenemende vraag naar ons assortiment efficiënte energiebeheersingsproducten, die blijft groeien naarmate de wereldwijde drang naar duurzaamheid en nul-uitstoot aan kracht wint.”
 
Jordan Brompton, mede-oprichter en CMO van myenergi, voegde toe: “We hebben onszelf effectief geïnnoveerd uit een uitdagende situatie en hebben het tempo en de flexibiliteit aangetoond die nodig zijn om uit te blinken in het zich snel ontwikkelende technologielandschap van vandaag. Dankzij de toewijding van onze R&D-afdeling is elk product in ons assortiment opnieuw ontworpen om compatibiliteit te garanderen met een nieuw, krachtiger, minder gebruikt type microchip, waardoor onze producten nog meer kunnen dan voorheen, terwijl ze een hele reeks extra functies bieden en klantvoordelen.”
 

Over myenergi

 
myenergi staat bekend om het ontwerpen van ‘s werelds eerste op zonne-energie compatibele EV-oplader – zappi. Naast dat het standaard werkt voor het opladen van elektrische voertuigen, heeft het optionele oplaadmodi om 100% groene energie te gebruiken die wordt gegenereerd door uw eigen zonnepanelen. Met een hele reeks zorgvuldig ontworpen functies om u volledige controle te geven over uw laadervaring, kan het worden gekoppeld aan de myenergi-app om voordelige tarieven te gebruiken, de boost-functie in te zetten en inzichtelijke monitoringgegevens te leveren.
 

Over myenergi Benelux

 
Sinds medio 2020 is myenergi vertegenwoordigd in de Benelux met een eigen vestiging in Maastricht van waaruit de distributie en de service en support wordt verleend. Mede vanwege de Brexit is deze opzet ideaal gebleken om het merk ook in de Benelux dezelfde groei te laten doormaken zonder concessies te hoeven doen aan levertijden en klanttevredenheid. Buiten de Benelux zijn er ook nevenvestigingen in Duitsland (voor de DACH-landen), Ierland en Australië.
 

myenergi