Ga naar de inhoud Ga naar de voettekst
MYENERGI

Hoe werkt de Tesla batterij?

Tesla batterij

Tesla’s elektrische auto’s kunnen na één keer laden een afstand van 530 kilometer afleggen. De Tesla batterij is enorm krachtig. Toen Elon Musk in 2003 Tesla Motors oprichtte, heeft hij samen met zijn team extreem hard gewerkt om ervoor te zorgen dat elektrische auto’s het rijden van de toekomst zijn. Ze verminderen de uitstoot en verhogen de duurzaamheid en hernieuwbaarheid. “Mensen denken bij Tesla aan een elektrisch autobedrijf, maar de missie van Tesla is om duurzame energie te promoten” zei Musk ooit. Nu onze medeoprichter (en Elon Musk’s grootste fan) Jordan in haar eigen Tesla rijdt, vinden we het een perfect moment om al uw vragen over de bijzondere Tesla batterij te beantwoorden.

Levensduur van de Tesla batterij

De Tesla Roadster zal de snelste auto ter wereld zijn. Hij is in staat om 0 tot 100 km/u te halen in slechts 2.1 seconden met een top snelheid van boven de 400 km/u. Het heeft het meest indrukwekkend bereik van alle elektrische auto’s en heeft een actieradius van 1.000 kilometer. Om het in perspectief te plaatsen: De grootste actieradius was eerder 637 kilometer (Tesla Model S).
Het grootste obstakel bij elektrische auto’s was altijd de beperkte afstand die afgelegd kan worden. Dankzij de nieuwe Tesla is dat niet langer een probleem.  Musk’s bedrijf heeft de meest energiedichte cellen gevonden en een batterij ontwikkeld die daar op aansluit.
De levensduur van de Tesla batterijen staan vermeld in de garanties. De huidige verwachtingen zijn:

  • Tesla Model S en Model X: 8 jaar.
  • Model 3: 8 jaar 192.000 km, net wat eerder komt.

Tesla batterij bereik
Vanwege het indrukwekkende bereik is de Tesla zeer bekend en geliefd onder enthousiaste EV-rijders. De huidige actieradius is:

Tesla Model S

Tesla Model 3

Tesla Model X

Tesla Model Y

Tesla Roadster

Hoe werkt een Tesla batterij?

Een Tesla batterij is niet veel anders dan een batterij voor je telefoon of laptop. De Tesla batterijen gebruiken duizenden lithium ion cellen om de auto op te laden. Doordat ze zijn uitgerust met een verwarmingssysteem dat de batterij in koele temperaturen warm kan houden, zijn Tesla motoren zowel betrouwbaar als capabel. In tegenstelling tot hybride motoren moeten Tesla batterijen opgeladen worden via een externe lader.  Ze werken alleen op de accu, wat betekent dat de elektrische motor niet automatisch geladen kan worden terwijl u rijdt. De kleine motor in de auto gebruikt de energie die is opgeslagen in de batterij om de auto in beweging te brengen.

Hoe lang duurt het voordat de Tesla batterij is opgeladen?

Een Tesla batterij kan volledig opgeladen zijn binnen anderhalf uur dankzij de Supercharger, “’s werelds snelste laadnetwerk”.

Meest efficiënte, milieuvriendelijke manier om uw Tesla te laden

De meest duurzame manier om uw elektrische auto op te laden is door middel van hernieuwbare energie die u zelf thuis opwekt. Hoe bereikt u dat? Met behulp van zappi, onze innovatieve EV-lader. Zappi kan eenvoudig bij u thuis geïnstalleerd worden. Het intelligente apparaat gebruikt de energie die u zelf opwekt met uw zonnepanelen of windturbine om uw elektrische auto te laden. Door uw eigen, groene stroom in te zetten verlaagd u uw ecologische voetafdruk en afhankelijkheid van het net.

myenergi